Könyvtárhasználati verseny

Országos döntő: nagyszerű eredmény

2023. április 24-25-én vettünk részt a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny országos döntőjében.

Az iskolánkat Vajda Marcell István 8.d osztályos tanuló és a felkészítő tanára Dusa Diána könyvtáros tanár képviselte. A döntő helyszínének az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum adott helyet. A döntőbe jutott tanulók egy 60 perces írásbeli és egy szóbeli fordulón vettek rész.

A verseny idei témája a „Budapest 150 éve” volt.

A verseny után múzeumpedagógia foglalkozáson vettek részt a versenyzők. Esti séta keretében a Művészetek Palotáját, a Parlamentet és a Nemzeti Színházat is megnéztük, illetve a kivilágított Duna partban is gyönyörködhettünk.

A keddi napon a Városligetbe látogattunk el, ahol először a Magyar Zene Házát néztük meg. Itt a Multimédiás Könyvtár és Klub fogadott bennünket, ahol belelapozhattunk könnyűzenei folyóiratokba, ill. hallgattunk lemezjátszón bakelit lemezt is.

Ezután átsétáltunk a Néprajzi Múzeumhoz, ahol szintén érdekes programokat szerveztek a versenyzőknek és a kísérő tanároknak is. Mi voltunk - az ezen a napon újra nyíló - Néprajzi Múzeum Könyvtárának első csoportos látogatói. A programok után visszatértünk az eredményhirdetésre.

Az első korcsoportban (7-8. évfolyam) az országos 2. helyet szerezte meg Marci!!!

További sok sikert kívánunk Vajda Marcell Istvánnak és a nagyon szép eredményéhez szívből gratulálunk!

Dusa Diána könyvtáros tanár

 

itemitem
Legutóbbi frissítés: 2023. 05. 05. 09:12