Március 15.

1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk

A pandémia után először nyílt alkalom arra, hogy közösen emlékezhessünk meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

A 7-8. évfolyam az Egyetem Aulájában tekinthette meg a megemlékezést, ahol iskolánk 7.a és 5.a osztályos diákjai és az iskola énekkara mutatta be műsorát. Felkészítő tanáraik Tóth Hajnalka és Kopjári István voltak. Személyes hangvételű ünnepi szónoklatával Kovács Balázs gimnáziumi tanárunk tette érthetőbbé a márciusi ifjak üzenetét.

Az alsósok és az 5-6 évfolyamok számára a március 15-i műsort a 3-4. évfolyam közösen készítette. Több, mint 40 gyerek szerepelt a műsorban prózai, vagy mozgásos szerepet vállalva. Az előadás különlegességét adta az is, hogy az első és második évfolyam is be lett vonva a műsorba. Mindkét évfolyam saját maguk által készített nemzetiszín tulipánnal és zászlóval tisztelgett az ünnep előtt. Az alsós műsor megvalósításában Dr. Hunyadiné Pintér Andrea és Burai Éva kollégáink vállaltak nagy szerepet.

A szervezők köszönetet mondanak az intézmény vezetőinek, akik mindenben támogatták az esemény sikeres megvalósítását, valamint Káli Annamária, Paczné Iván Edit, dr. Máténé Porcsalmy Magdolna és Kerékgyártóné Kopasz Margaréta kolléganőknek a segítségükért.

itemitem
Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 29. 08:04