Címlap

TIOP-1.1.1-07/ 1-2008-0833 számú pályázat

„A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” projekt

Intézményünkben kettős munka folyik. Egyrészt alkalmassá tesszük a tanulókat a továbbtanulásra bármilyen középfokú oktatási intézménybe, illetve felkészítjük őket a NAT követelményeinek a teljesítésére. A versenyképes tudás megszerzéséhez szükséges kulcskompetenciák és ismeretek átadása érdekében fontos az informatikai infrastrukturális feltételeket folyamatos fejlesztése.

A gyakorló iskolánk felsőoktatási gyakorlóhelyként is működik, ahol főiskolai és egyetemi hallgatók tanítási gyakorlata folyik. Így pedagógiai műhelyként szolgálunk a tanár szakos hallgatók számára, lehetőséget és segítséget adunk a gyakorlásra, kutatások folytatására, szakmai és egyéb szempontú hospitálásokra.

Sajnos az iskolánk nem rendelkezett modern IKT-s eszközökkel és így nem tudtuk az egyetemi hallgatóknak bemutatni ennek alkalmazását a tanítás folyamán.

Ezért örültünk a TIOP-1.1.1-07/1–nek, amelynek során a Debreceni Egyetem három gyakorló iskolája nyújtott be pályázatot. Ennek keretében az iskolák hozzájutottak 163 iskolai PC csomaghoz (PC és monitor) valamint 38 tantermi csomaghoz (notebook+projektor+interaktív tábla).

Ezekkel az IKT-s eszközökkel a hallgatók illetve a vezetőtanárok által tartott és rögzített órák később felhasználhatók a tanárjelöltek hospitálásainál, megbeszéléseken, óraelemzéseknél. A felsőoktatási intézményekből kikerülő pedagógusok reményeink szerint pedig eredményesen tudják majd alkalmazni a legújabb oktatást segítő eszközöket és eljárásokat.

A pályázat eredményeként az iskolánk – amely korábban nem rendelkezett megfelelo minőségű és mennyiségű informatikai eszközzel – képes megfelelni ezeknek a kihívásoknak. Sikerült az iskolánknak beszerezni 54 iskolai PC csomagot és 12 tantermi csomagot. Szintén iskolánkhoz került a pályázat során beszerzésre került szerver, ami nagymértékben javítja a hálózat működését.

Frissítés dátuma: 2018.09.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.