Címlap

Olimpikonok a Kiskossuthban

2021, november 2 - 16:00

A pályaorientációs napon, október 5-én a Kiskossuthban két Tokióban szerepelt olimpikonnal, Kozák Luca 100 méteres gátfutóval és Battai Sugár Katinka kardvívóval beszélgettek a gyerekek az olimpiai élményeikről és a sportágaikról. Kozák Luca az elődöntőbe jutott, Battai Sugár Katinka pedig 8. helyen végzett csapatban az első olimpiai szereplésén.

A két sportoló nyitotta meg a Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület Békessy Béla Olimpiai Baráti Kör Szakosztály szervezésében elkészített Debrecenhez és vonzáskörzetéhez kötődő olimpikonok eredményei és arcképcsarnokuk kiállítást. A Baráti Kör a Magyar Olimpiai Akadémia keretében működik. A szakosztály feladata az olimpiai eszme és hagyományok ápolása, olimpiatörténeti vetélkedők, előadások szervezése és megtartása. A kiállítás megszervezésében segítségünkre volt Parádiné Kenéz Tünde szakosztályvezető.

A tanulóink nagyon sok és érdekes kérdéseket tettek fel a két sportolónak, legfőképp az olimpiai élményekre voltak kíváncsiak, mint például:

  • Milyen japán szavakat tudnak?

  • Milyen ételeket ettek?

  • Milyen szabályokat kellett betartaniuk?

  • Milyen volt az olimpián?

A beszélgetés és a pályaorientációs nap egy olimpiai totóval zárult volna, de a gyerekek aláírásokat kértek a sportolóktól és egy kis futásra is sor került a tornateremben, Kozák Lucával futottak egy sprintet a teremben.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk az intézmény valamennyi dolgozója és tanulója nevében!


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.