Köszöntő

Mivel várja a Kiskossuth tanulóit a 2017–2018-as tanévben?

 

Megújult honlappal, jól felszerelt iskolával, kipihent diákokkal és tanárokkal nyitom meg az új tanévet a Kossuth utcai feladatellátási helyen, melyben megkülönböztetett szeretettel köszöntöm az elsős tanulókat! Gyakorló Iskolánkban továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekközpontú nevelésre, oktatásra, a tehetséggondozásra és a fejlesztendő területek feltérképezésére. Kiemelt célunk az, hogy testben, lélekben megerősítsük diákjaink egészséges önbizalmát, önismeretét, hogy tudatosan válasszanak majd továbbtanulási irányt.

Az intézmény a Kossuth utcai feladat ellátási helyen ebben a tanévben is három első osztályt indít, melyek azonos tantervvel dolgoznak. Első osztályban informatikát, a másodikban pedig idegen  nyelvet is tanulnak a diákok. Felső tagozatban két idegen nyelv, emelt informatika, humán vagy emelt óraszámú matematika osztályok közül választhatnak tanulóink. Mi nem tantárgyakat oktatunk, hanem azokon keresztül igyekezünk gondolkodtatni, szemléletet kialakítani, tantárgyközi és idegen nyelvi tudást nyújtani diákjainknak.

Gazdag feladatellátási helyünk tanórán kívüli kínálata is: néptánc, rajz, sakk, kosárlabda, röplabda, foci, mazsorett, torna várja a gyermekeket délutáni foglalkozásainkon. A Zeneiskolával együttműködve pedig szolfézsóráknak is helyet adunk, ezeken a programokon kívül diákjaink rendszeresen járnak korcsolyázni, színházba, bábszínházba és a Tímár-házba is.

Tanulóink kibontakozását a Debreceni Egyetem is támogatja – többek között infrastrukturális hátterével –, így nem véletlen, hogy a nálunk kezdett első osztályosok nagy része a gimnáziumunkban szerez érettségit, majd a Debreceni Egyetemen diplomát.

Diákoknak, Tanároknak és Szülőknek egyaránt kívánom, hogy hasznosan, eredményesen, egymást támogatva és erősítve, jó hangulatban teljen el az előttünk álló tanév!

 

Dr. Futóné Monori Edit

intézményvezető

Frissítés dátuma: 2017.09.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.