Címlap

Intézményi történelem verseny

2022, június 8 - 23:45
A történelem verseny szóbeli döntőjének eredményei

INTÉZMÉNYI TÖRTÉNELEM VERSENY: SZÓBELI DÖNTŐ

A döntőre a tehetségnapon, május 24-én került sor. A szóbelire három írásbeli fordulón át vezetett az út a csapatok számára. Intézményünk két általános iskolájából 20 trió versenyzett, közülük került ki a 7 legjobb, akik a döntőben vetélkedtek egymással. Kilenc változatos feladatot kellett megoldaniuk az iskolánkban megrendezett finálén.

Az idei verseny fókuszában a 800. éves Aranybulla állt. A döntő elnöki feladatát Új Imre kolléga látta el. A lebonyolításban Kopjári István munkaközösség-vezetőnek segített Jónásné Visnyai Ágnes mellett Paczné Iván Edit és Réz Szabina is.

A döntőn bemutatkozott a gimnázium két tizenegyedik évfolyamos diákja: Pető Boróka és Jurek Zsuzsa, akik az Országos Hungarikum versenyen elért eredményeikről számoltak be, valamint népszerűsítették a versenyt. Ők Kormos Attila tanítványai.

A verseny nagyon szoros eredménnyel zárult. A csapatok az elnöktől vehették át az okleveleket, jutalomkönyveket. Az esemény erősítette a feladatellátási helyek közötti kapcsolatokat és fejlesztette diákjaink tudását.

A szervezők megköszönik az intézményi vezetés segítségét a verseny lebonyolításában és a csapatok jutalmainak biztosításában.

A résztvevő csapatok nevei és tagjai:

 

Golden trió /Arany, 6.K/

Tagok: Barkaszi Levente, Kardos Krisztina, Tallárom Rebeka

 

Töri vadászok /6.A/                                                                                      

Tagok: Enyedi Panni, Litauszki Alíz, Veres Klára

 

Történelmi trió /Arany/

Tagok: Baran Júlia, Fodor Lotti, Kovács Anna Léna,

 

Három  íjász /6.C/

Tagok: Hermann Dávid, Tóth Máté Ágoston, Ungár Zsuzsanna

 

TörténÉszek /Arany, 6.M/

Tagok: Barna Ákos, Molnár Emese, Török Laura

 

Régészek /6. C/

Tagok: Bedekovics Barnabás, Nábrádi Balázs, Nábrádi Benedek

 

Ügyes lovagok /6.A /

Tagok: Bánhalmi Péter, Feifer Richárd, Pető Dávid

 

A versenyen készült képek megtekinthetők a Fotóalbumban:

https://kiskossuth.unideb.hu/hu/intezmenyi-tortenelem-verseny-2#/0


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.