Címlap

Finn diákcsere program

2018, május 13 - 10:00
Testvérvárosunk, Jyväskylä diákjai újra Debrecenben jártak.

A csaknem 30 éves csereprogramunk a finnországi Lehtisaari iskolával idén is sikeresen lezajlott. A két iskola közötti kiváló kapcsolatnak köszönhetően most is rengeteg jelentkező volt mindkét részről. A 23 finn tanuló egy hétig élvezhette a magyar családok vendégszeretetét és a közös programokat.

Megismerkedtek városunk legérdekesebb látnivalóival és az iskolai élettel. Ellátogattak az Agórába és az Aquaticumba, kirándultak Egerbe és Hortobágyra és ezek mellett bowlingra és falmászásra is jutott idő. A hétvégén a fogadó családok gondoskodtak a programokról, melyeket a finn gyerekek is nagyon élveztek.

A magyar tanulók egy év múlva, 2019 májusában találkoznak ismét jyväskyläi barátaikkal, amikor is ők utazhatnak Finnországba. A angol nyelv gyakorlása mellett értékes barátságok szövődtek és a gyerekek sok tapasztalattal gazdagodtak a másik nemzet kultúrájáról.

hungarian_-_finnish.pptx

A programfelelősök idén Ágoston Tamás és Harman László voltak, de természetesen sok kolléga segítette a munkájukat. 

A Kossuth Általános Nyelvi Alapítvány anyagi támogatással járult hozzá a programok szervezéséhez.

Köszönjük a szülőknek is a lelkes támogatást.

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.