Címlap

Erasmus + program: Spanyolország

2021, december 10 - 21:45
Spanyolországban, Valenciában jártak kollégáink az Erasmus + "Örökségünk a szivárvány színeiben" program keretében.

Spanyolországban, Valenciában jártak kollégáink az Erasmus + Örökségünk a szivárvány színeiben (Our heritage in the colours of the rainbow) című projektünk tanári projektindító szakmódszertani megbeszélésén 2021. november 24-28-ig.

A spanyol koordinációval Magyarország, Portugália, Olaszország és Görögország iskolái dolgoznak együtt a projektben. A Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskoláját Farkasné Pécsi Éva, Kálmánchelyi-Papp Hajnalka és Zólyominé Hajnal Angéla képviselték.

A projekt fő prioritása az, hogy fejlesszük tanulóink alap és transzverzális képességeit, beleértve az információs és kommunikációs technológiákat (IKT) és az idegen nyelveket, mindezt innovatív módszerrel. Feladatai a színek keretében széleskörű tematikára fókuszálnak. Magába foglalja mind a művészeti, ökológiai, egészségügyi, történelmi, jogi, turisztikai, kulturális és egyéb szempontokat.

A projektpartnerek kiemelten tanuló-központú módszereket alkalmaznak, amelyek közül a gamifikáció alapszerepet játszik. Ez a technika nagyon innovatív. A tanulók számára szórakoztató és egyúttal aktiválja a kreativitásukat és az önbizalmukat. A gamifikáció motivált kontextust teremt és tanuló-barát eszközöket alkalmaz. Erről Farkasné Pécsi Éva tartott részletesebb tanári képzést a kinti partnereknek.

A spanyol partner képzésében beszélt az APS/L&S   módszerről, a tanulók hogyan vonhatóak be a közösségi életbe, hasznos szerepük megismertetése, például az időseknek tartandó színházi előadás előkészítése.

A projektben a jelenlegi pandémiás helyzetben kiemelten figyelünk a biztonságos környezetre, erre a portugál partner a 2022. február 7-12-ig tanulókkal való portugáliai mobilitás megbeszélésén részletesen kitért, előkészítve a következő találkozót. A további találkozókon már öt, a projektben aktívan dolgozó tanulónk is képviseli iskolánkat 2 kísérő tanárral a mobilitásokon. Örülünk a lehetőségnek, büszkék vagyunk a tanulóink eddigi munkájára.

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.