Címlap

1848. március 15.

2018, március 14 - 11:00
Együtt emlékeztünk a forradalomra.

A kiskossuthosok az 1848-as forradalom és szabdságharc kitörésére három helyszínen, hat előadással emlékeztek március 14-én.

 

A z1.a osztályosaink az Arany János téri feladatellátási helyen adtak elő népi játékokat az Arany napok záró rendezvényén, amelyen egyben a forradalom és szabadságharcra is emlékeztek. A gyerekeket Keneseiné Szabó Ildokó és Ráczné Kovács Andrea tanítónénik készítették fel. Galéria.

 

 

Alsó tagozatosaink a negyedik órában tekintettek meg egy interaktív műsort, amelyet Tóvizi Erika intézményvezető-helyettes ünnepi beszéde nyitott. A színvonalas megemlékezés végén intézményvezető-helyettesünk a kiemelkedő versenyeredményt elért tanulóknak gratulált. Mindannyian büszkék vagyunk rájuk! A műsort betanította: Réz Szabina tanárnő. Galéria.

 

 

Az 5. és 6. évfolyamosaink az Arany János téri feladatellátási hely 5. és 6. évfolyamos osztályait látta vendégül. Galéria.

 

 

A két általános iskola 7. és 8. évfolyama, valamint a Csengő utcai feladatellátási hely a diákság nagy számára való tekintettel két előadással emlékezett március 15-ére. Az előadást a szavalatok, az énekkar, jelenetek, a zongorajáték, az ünnepi szónok, a néptáncosok és egy narrátor munkája tette felejthetetlenné.

 

 

Mindhárom telephely részt vett az ünnepi műsorban, ezenkívül az Ady Gimnáziumból, valamint a Petőfi Sándor Általános iskolából érkeztek szereplők.

A műsor megvalósításában iskolánk pedagógusai közül Kálmánchelyi – Papp Hajnalka, Kopjáriné Bedő Zsuzsanna, Kopjári István, Szentkirályi Gabriella, valamint dr. Máténé Porcsalmy Magdolna vett részt.

Énekkarunk tagjai: Asztalos Zsófia, Baló Eszter, Boda Boglárka, Drabik Nikolett, Elekes Milla, Győrffy Léna, Kálmánchelyi Gréta, Kovács Boglárka, Novák Boglárka, Petrohai Panna, Postás Alma, Ruszthi Loretta, Sipos Zoé, Szabó Marcell, Szőllős Kata.

A műsorban szereplőként vettek részt a 6.b osztályból: Becsky Anna, Bánhalmi Lilla, Bocsi Blanka, Csige Anna, Révész Levente, Sebestyén Zsolt és Sólyom Dániel.

A műsort Papp Dorottya 7.a osztályos tanuló vezette.

Szóló néptáncos produkcióval szerepelt Molnár Szabolcs 3.A osztályos tanuló.

Verbunkos táncot mutattak be a 7.a osztályba járó Fehér Fanni és Szentmiklósi Réka, valamint táncpartnereik: Lugossi-Nagy Tamás és Szilágyi László. Felkészítő tanáraik: Vámosi István és Csontos Anna.

A Csengő utcáról Bíró Mátyás tanuló szavalattal, Kotalavala Rozméri zongorajátékkal járult hozzá az ünnepség sikeréhez. Felkészítő tanáruk dr. Buda Andrásné. A zongorajátékot Kőrösiné Szénási Mária tanította be.

Az ünnepi szónok Új Imre tanár úr volt.

Az Arany János térről Jónásné Visnyai Ágnes tanítványai: Felföldi Péter a 6.k osztályból, Kovács Ádám, Pusztai Mór és Zajácz László a 7.k osztályból. Galéria.

Külön köszönet illeti meg az egyetem részéről dr. Pósánné Rácz Annamária főigazgatónőt, aki megvendégelte a szereplőket.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.